8 thoughts on “Kontakt

 1. Korisne informacije se mogu ovde pronaci,da li je moguce da izbacite neke tutorijale iz otpornosti materijala vezane za Aksijalno naprezanje,smicanje,naprezanje u dva i tri pravca,tankozidne sudove ?

 2. Zdravo, radim zadatke iz Statike konstrukcija pa mi je trebala mala pomoc. Pratila sam na youtube-u zadatke vezane za odredjivanje polova i medjupolova. Nakon odredjivanja polova i medjupolova treba odrediti obrtanja ploca, gdje imam dosta nedoumica (uglavnom je to problem oko znaka plus ili minus ili npr za koja obrtanja mogu napisati da je njihov zbir jednak 1). Interesuje me ima li na netu neka literatura koja bi mi mogla pomoci? :))))))

 3. Zdravo. Odusevio sam se sa sajtom i klipovima. Odavno nisam vezbao prostu gredu… Ovde sam se lepo podsetio i cak si pokazao par stvari koje ni moji profesori nisu pricali. Jednostavno su rekli to je tako.

  Sto se tice snimanja klipova video sam uputstva ovde na sajtu i hteo sam da predlozim da koristis “Bandicam”, Moze da snima fullscreen i prozore. Vrlo je jednostavno da se podesi da snimau HD ili fullHD ili bilo kojurezoluciju. Ima opciju da se snima zvuk kompjuter, ili mikrofona ili bilo cega prokacenog na kompjuter. A moze i da se snima dva zvuka od jednom. Zvuk moze da bude zajedno sa videom a moze i da bude odvojen u slicaju ako hoces da ga editujes.

  Hvala sto desil svoje znanje sa nama!!!!!!!

 4. Zdravo, bavim se proizvodnjom metalnog nameštaja.
  Imam zahtev da napravim metalne grede za platformu širine 4050 mm i dužine 6190 mm. Interesuje me, koji profil zadovoljava nosivost i koliko je potrebno greda za datu prostoriju? Grede se ankerišu u betonske vertikalne zidove.

 5. Poštovani,
  tragajući po internetu za pojašnjenim primerima iz uticajnih linija kinematičkom metodaom, pronašao sam Vaš sajt i video klipove kojima ste potanko objasnili principe rada.
  Studiram u Novom Sadu, FTN, građevinarstvo, trenutno spremam Statiku Konstrukcija.

  Zahvaljujem Vam se, bilo mi je od velike koristi.

  Zanima me da li imate u planu da radite slične primere iz uticajnih linija statičkom metodom (puni i rešetkasti nosači), kao i pomeranja (sa i bez fiktivnog nosača)?

  Hvala.

  Aleksandar Bojanić

  • Zdravo Aleksandre,
   hvala na komentaru i drago nam je da su ti tutorijali bili od pomoći!
   Definitivno je u planu snimanje tutorijala iz svega što si naveo (konstrukcija uticajnih linija statičkom i kinematičkom metodom, proračun ugiba principom virtualnih sila, statičko-kinematička analogija itd…), ali ti nažalost ne mogu tačnije reći kada će to biti urađeno, pošto nas je malo a tutorijale radimo samoinicijativno u slobodno vrijeme.
   Nadam se da će se vremenom javiti još zainteresovanih i sa drugih fakulteta koji bi nam se pridružili u izradi tutorijala – tada bi sve išlo mnogo brže.
   U svakom slučaju, ako imaš neki interesantan primjer koji ti nije jasan, skeniraj ga i pošalj na mail, a mi ćemo se potruditi da ti što prije odgovorimo.

   • Zdravo. Stvarno ste super i ovi tutoriali su izuzetno korisni. Hteo bih i ja da se pridruzim inicijativi za izradu tutoriala za uticajne linije. Posebno su korisni pri proracun kranskih staza
    Jos hvala vam na ulozeni trud

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *